fbpx

Ettårig inredningsutbildning

Design for Graceful Living

Foto: Susanna Nova @ Spirit living

Yrkesinriktad inredningsutbildning med fokus på hälsa och hållbar utveckling för dig som vill lära dig att inreda och besjäla privata och offentliga platser. En utbildning som präglas av tidlös skönhet, harmoni/balans, grönt tänkande, gamla traditioner i samspel med naturbaserad teknologi


Innehåll

Modul 1: Ett hem där livet är skönt

I den här modulen går vi igenom Graceful Livings värdegrund som baseras på fyra nyckelord: Vackert – Enkelt – Kul – Hållbart och som vilar i kunskapen om den tidlösa skönheten. Utifrån dessa lär du dig basen i hur man skapar friska och sunda livsmiljöer och grunderna i inredning. Vi går igenom allt ifrån möblering, färgsättning, golvmaterial, uppmätning, ritningar till hur man tänker kring små och stora ytor samt hur man påverkas av färger, former, symboler och material. Du får lära dig hur man konsulterar och inspirerar människor att skapa hem där livet är skönt och hur du tar tillvara på kundens behov och önskningar samtidigt som du bevarar din konstnärliga kreativitet.

Modul 2: Nya tidens inredning

Den här modulen påbörjar det viktiga arbetet med att förstå morgondagens hållbara inredning och design. Vi går också djupare in på inredningslära och på hur man konsulterar och inspirerar människor och företag till förändring. Vi tittar på hur färg och form påverkar sin omgivning och på hur man kan balansera kontraster. Du lär dig om arkitekturens påverkan på den inre och yttre miljön liksom mer om ljussättning, golvmaterial, mattor, gardiner och ljuddämpning.

Modul 3: Grön design

Foto: Susanna Nova @ Sprit Living

Vi djupdyker i grön design och lär oss mer om olika material och deras påverkan på såväl människan som planeten. Vi får stifta bekantskap med ett av det viktigaste ämnen som finns och det är Biomimitiken  läran om hur naturen designar vackra hållbara lösningar. Ett livsviktigt ämne som allt fler intresserar sig för. Vi går även igenom ”Cradle to Cradle” som även det är ett cirkulärtänkande där material återanvänds, återvinns eller energiutvinns. Vi fördjupar oss också i kunskap om hur man inreder för bästa möjliga resultat utifrån kunders olika behov. Vi tar även ett steg vidare ut i trädgården och lär oss hur man använder gyllene snittet

Modul 4: Design som stärker och lyfter arbetslivet.

Nu ger vi oss ut i arbetslivet och tittar på hur vi kan forma morgondagens goda arbetsmiljöer. Vårt mål är att skapa spännande, omsorgsfulla inredningar där människor trivs och gott arbete växer . Vi lyfter kunskapen ur de första modulerna in på kontor, dagis, äldreomsorg och lär oss skapa det goda livsrummet för barn, sjuka och äldre. Du kommer att få se hur växter kan inverka positivt i arbetsmiljöer och  hur färg, form och symbolik stimulerar offentliga miljöer. Här påbörjar vi även ett fördjupningsarbete i område och med en målgrupp som vi brinner för.

Modul 5: Graceful living i praktiken

Under de här dagarna kommer vi att resa iväg till en plats där vi under fyra dagar kan fördjupa våra kunskaper och se hur vi kan ta dem ut i världen. Du lär dig mer om hur man bygger en verksamhet som konsult och alla som vill visar upp sina fördjupningsarbeten och får tid att putsa vidare på sina idéer. Vi äter gott, umgås, yogar, tar sköna promenader och vilar – för att låta allt sätta sig i kropp och själ.

Kursledare och föreläsare:

Inredare: Marie Barthelsson, Agneta Nyholm, Designer Sebastian Åsberg och hållbarhetsexpert Cathrine Bulow

Nästa kursstart

P.g.a. av Covid 19 vet vi inte när nästa planerade kursstart blir. Kontakta oss på info@gracefulliving.se så skickar vi ut information när anmälan är öppen och datum, plats och pris finns tillgänglig.

Du kan även gå en Prova på 2 dags introduktion – Design for Graceful Living – Västervik – Tofvehult 15-16 maj 2021