fbpx

En kurs för män

Kom närmare – En kurs i självledarskap för män och pojkar som vill skapa nära och närande relationer

21 dagars/veckors E-kurs

Kursstart: Hösten 2021 9 september

Du väljer själv om du går den 21 dagar eller under 21 veckor

Det här är en kurs som är full av värme, kärlek och kunskap. När du är klar vill jag som leder den att du ska känna en större trygghet, tillit och mod i tillvaron, vare sig det har med kvinnor att göra eller inte. Det är en kurs för dig som vill öka din personliga utveckling, anta ett självledarskap, få en roligare tillvaro med kvinnor och utveckla din livssituation.

Det blir en spännande och trygg resa i att möta dig själv, livet och kvinnor på en helt annan nivå än tidigare. I den här kursen kommer du att få kunskap om personlig utveckling, relationer, kvinnor, konkreta tips om hur du ska hantera olika situationer, kunskap om t.ex. kvinnors kroppar och sexualitet, viktiga insikter om hur kvinnor fungerar, samt en del praktisk kunskap om ”hur man gör” och vad man inte gör för att hjälpa de flesta kvinnor bli nöjda med tillvaron… men det viktigaste i den här kursen är att du blir nöjd med tillvaron och att du mår bra. Det är mitt mål

Du är självklart välkommen till kursen även om du inte föredrar heterosexuella relationer, du får bara ta ansvar för att konvertera det som sägs så att det faller rätt i din värld. Säg i så fall till innan så kan du få en del andra uppgifter än de som rör kvinnans kropp och sexualitet.

Kursen är öppen för alla män och pojkar från 13 – 100 år. Det är ingen fara om du är ung. Det är ett tryggt och lärorikt program om relationer.

Innehåll:

 1. Online workshop: Självledarskap
 2. Vem är jag – egentligen?
 3. Konsten att slappna av och ta saker med ro
 4. Rädd att bli avvisad och kritiserad?
 5. Tankar om dig själv
 6. Känslan av att vara misslyckad
 7. Prestation – inre och yttre status
 8. Att gå sakta och öva sig fram
 9. När livet gör ont – vad gör jag då?
 10.  Konsten att ta itu med det du behöver.
 11.  Online workshop: Du är värd att må bra
 12.  Att våga vara ensam med sig själv
 13.  Att våga öppna upp och vara nära en kvinna
 14.  Vad en man behöver veta om kvinnor och sex
 15.  Konsten att prata med kvinnor
 16.  Vill du nå fram i relationer undvik det här…
 17.  Mäns relationer med män
 18.  Du är värd att älskas och värderas
 19.  Nu ska vi se till att du har tur i livet?
 20.  Din livsväg och meningen med den
 21.  Online workshop: Kom närmare

Kursledare:

Jag som leder kursen heter Agneta Nyholm och har varit verksam som kursledare i 30 år inom personlig utveckling. Jag har en gedigen kunskap om kvinnor. Till vardags är jag författare, samhällsdebattör, historisk futurist och opinionsbildare inom områden som värdegrundsfrågor, jämställdhet, hållbarhet, livsstil och framtidsfrågor. Jag har ett förflutet inom kriminalvården och har sett mycket psykisk ohälsa. Du kan förvänta dig att jag har kunskap om det jag pratar om. Kursen är en baserad på en bok som kommer ut hösten 2021 och heter Kom närmare som du kommer att få tillgång till efter kursen.

Läs vad några av männen sagt om manuset till boken Kom närmare som kommer ut HT 2021:

”Boken var fantastiskt inspirerande, kändes som att ha ett intimt samtal med min bästa tjejkompis som avslöjar ”the holy grail”. Jag gillar den jättemycket.”

Jonas, 30 år, författare till boken Manlighetskoden

”Kan det här vara den bästa bok Du skrivit, Agneta? Tänk om detta kunde vara en bok som delades ut till varje vigsel. Det skulle absolut göra skillnad i förståelse, medvetandegöra mannen i relationen till kvinnor.”                      

Sture, 68 år, historieforskare

“Jag har läst många självhjälpsböcker men aldrig något liknande. Jag är djupt imponerad.
Den är jättebra.”

Magnus, 50 år, kursledare på Vitalisera

Praktiskt om kursen:

Kursen är 21 dagar alt 21 veckor. Dag/vecka 1 är den 15 april och genomförs med en online workshop på en timme. Sen är dag 2-10 videolänkar och övningar varje dag som skickas ut via mail. Dag 11 är online workshop kl. 18.30. Dag/vecka 12-20 är videolänkar och övningar varje dag på ett tema som inte behöver ta mer än 10 minuter. Du kan göra dem precis när du vill. Du får spara allt material så det spelar ingen roll om du missar någon dag. Det kommer inte att följas upp på något sätt. Dag 21 avslutar vi kursen med en online workshop kl. 18.30. Du kommer att få tillgång till en sluten Facebook grupp under tiden men även kontakter med extern hjälp, boktips och liknande. Det förutsätts att du är i ett tillräckligt bra skick för att kunna delta utifrån det som beskrivs. Kursen har inget terapeutiskt syfte. Behövs terapi behöver du ta det utanför kursen. Du kommer att vara anonym utåt men även i gruppen om det är vad du önskar men fundera över om du kan vara med i diskussioner?… Det är som med allting annat i livet ju mer du engagerar dig och tar risker desto mer får du ut av livet.

Om du lever i en relation med en kvinna pågår det exakt samtidigt en kurs i självledarskap för kvinnor så att man kan göra den tillsammans. Se mer info här: https://youtu.be/bVTzBpazhB0

Kostnaden är 1495: – inkl. moms.

Sagt om bokmanuset: Kom närmare

”Mycket bra bok. Jag har gått massor av relations-, meditations- och tantrakurser med och utan min fru de senaste 30 åren. Jag känner igen mycket och samtidigt berör din text mig på djupet. Jag ser att det finns mer för mig att reflektera över, både för mig själv och för min och min frus relation.”                                     

Per, 71 år, tidigare chefredaktör

”När jag väl börjat läsa kunde jag inte sluta. Det fanns så mycket jag inte visste om kvinnor. Boken känns som att man får terapi utan att behöva gå i terapi. Jag gillar djupet och att det växlas med praktiska handfasta tips.

Petter, 50 år, terapeut och tidigare finansman

”Nu har jag läst boken och tycker att den var bra, så bra att jag fastnade och kände att jag ville läsa mer och mer. Bäst tyckte jag om delen om hur kvinnor fungerar och att du använder så mycket kärlek när du beskriver hur man ska samspela med dem. Sen var historiedelen intressant. Jag tror boken bli populär.”

Mats, 53 år, behandlingsassistent