fbpx

Självledarskap för män

Kom närmare – En kurs i självledarskap för män som vill skapa nära och närande relationer

21 dagars online-kurs

Kursstart 1 mars 2021 Hösten 2021 kursstart 7 oktober

Välkommen till en spännande och trygg resa i att möta dig själv, livet och kvinnor på en helt annan nivå än tidigare. I den här kursen kommer du att få kunskap om personlig utveckling, relationer, kvinnor, konkreta tips om hur du ska hantera olika situationer, kunskap om t.ex. kvinnors kroppar och sexualitet, viktiga insikter om hur kvinnor fungerar, samt en del praktisk kunskap om ”hur man gör” för att hjälpa de flesta kvinnor bli nöjda med tillvaron… men det viktigaste i den här kursen är att du blir nöjd med tillvaron och att du mår bra. Det är mitt mål. Det här är en kurs som är full av värme, kärlek och kunskap. När du är klar vill jag som leder den att du ska känna en större trygghet, tillit och mod i tillvaron, vare sig det har med kvinnor att göra eller inte. Det är en kurs för dig som vill öka din personliga utveckling, anta ett självledarskap, få en roligare tillvaro med kvinnor och utveckla din livssituation.

Du är självklart välkommen till kursen även om du inte föredrar heterosexuella relationer, du får bara ta ansvar för att konvertera det som sägs så att det faller rätt i din värld. Säg i så fall till innan så kan du få en del andra uppgifter än de som rör kvinnans kropp och sexualitet.

Innehåll:

 1. Online workshop: Självledarskap
 2. Vem är jag – egentligen?
 3. Konsten att slappna av och ta saker med ro
 4. Rädd att bli avvisad?
 5. Tankar om dig själv
 6. Känslan av att vara misslyckad
 7. Inre och yttre status
 8. Att öva sig fram
 9. När livet gör ont
 10.  Konsten att städa upp tillvaron
 11.  Online workshop: Du är värd att vara lycklig
 12.  Att våga vara ensam
 13.  Att vara nära en kvinna
 14.  Vad en man behöver veta om kvinnor och sex
 15.  Konsten att prata med kvinnor
 16.  Att träffa en kvinna el upptäcka den man lever med.
 17.  Uppmuntra din egen och kvinnors frihet och oberoende?
 18.  Du är värd att älskas
 19.  Varför har du sådan tur i livet?
 20.  Din livsväg och meningen med den
 21.  Online workshop: Kom närmare

Kursledare:

Jag som leder kursen heter Agneta Nyholm och har varit verksam som kursledare i 30 år inom personlig utveckling. Jag har en gedigen kunskap om kvinnor. Till vardags är jag författare, samhällsdebattör, historisk futurist och opinionsbildare inom områden som värdegrundsfrågor, jämställdhet, hållbarhet, livsstil och framtidsfrågor. Jag har varit talare på den internationella konferensen Gender Equality – towards he for she – she for he på Island tillsammans med bl.a Vigdis Finnbogadottir i oktober 2017, samt på TEDx talk i Trondheim 2014 på temat Towards a graceful lifestyle. Jag arbetar även med ledarskap och var med i Leadership in the 21 centuary live broadcast 2020, arrangerad av Best for the world 2019. Du kan förvänta dig att jag har kunskap om det jag pratar om. Kursen är en baserad på en bok som kommer ut hösten 2021 och heter Kom närmare som du kommer att få tillgång till efter kursen.

Läs vad några av männen sagt om manuset till boken Kom närmare som kommer ut HT 2021:

”Boken var fantastiskt inspirerande, kändes som att ha ett intimt samtal med min bästa tjejkompis som avslöjar ”the holy grail”. Jag gillar den jättemycket.”

Jonas, 30 år, författare till boken Manlighetskoden

”Kan det här vara den bästa bok Du skrivit, Agneta? Tänk om detta kunde vara en bok som delades ut till varje vigsel. Det skulle absolut göra skillnad i förståelse, medvetandegöra mannen i relationen till kvinnor.”                      

Sture, 68 år, historieforskare

“Jag har läst många självhjälpsböcker men aldrig något liknande. Jag är djupt imponerad.
Den är jättebra.”

Magnus, 50 år, kursledare på Vitalisera

Praktiskt om kursen:

Kursen är 21 dagar. Dag 1 är den 1 mars kl. 18.30 och genomförs med en online workshop på en timme. Sen är dag 2-10 videolänkar och övningar varje dag som skickas ut via mail. Dag 11 är online workshop den 11 mars kl. 18.30. Dag 12-20 är videolänkar och övningar varje dag som inte behöver ta mer än 10 minuter. Du kan göra dem precis när du vill. Du får spara allt material så det spelar ingen roll om du missar någon dag. Det kommer inte att följas upp på något sätt. Dag 21 den 21 mars avslutar vi kursen med en online workshop kl. 18.30. Du kommer att få tillgång till en sluten Facebook grupp under tiden men även kontakter med extern hjälp, boktips och liknande. Det förutsätts att du är i ett tillräckligt bra skick för att kunna delta utifrån det som beskrivs. Kursen har inget terapeutiskt syfte. Behövs terapi behöver du ta det utanför kursen. Du kommer att vara anonym utåt men även i gruppen om det är vad du önskar men fundera över om du kan vara med i diskussioner?… Det är som med allting annat i livet ju mer du engagerar dig och tar risker desto mer får du ut av livet.

Kostnaden är 1495: – inkl. moms.

Sagt om bokmanuset: Kom närmare

”Mycket bra bok. Jag har gått massor av relations-, meditations- och tantrakurser med och utan min fru de senaste 30 åren. Jag känner igen mycket och samtidigt berör din text mig på djupet. Jag ser att det finns mer för mig att reflektera över, både för mig själv och för min och min frus relation.”                                     

Per, 71 år, tidigare chefredaktör

”När jag väl börjat läsa kunde jag inte sluta. Det fanns så mycket jag inte visste om kvinnor. Boken känns som att man får terapi utan att behöva gå i terapi. Jag gillar djupet och att det växlas med praktiska handfasta tips.

Petter, 50 år, terapeut och tidigare finansman

”Nu har jag läst boken och tycker att den var bra, så bra att jag fastnade och kände att jag ville läsa mer och mer. Bäst tyckte jag om delen om hur kvinnor fungerar och att du använder så mycket kärlek när du beskriver hur man ska samspela med dem. Sen var historiedelen intressant. Jag tror boken bli populär.”

Mats, 53 år, behandlingsassistent