fbpx

Modern och valan – en studie i ett försvunnet kulturarv


Välkommen till Sofiainstitutets sida dedikerad till forskningen om Moderskulten och den forntida kvinnliga ledaren Valan. Här har du möjligheten att ladda ner det historiska revisionsdokumentet på cirka 500 sidor, vilket ger dig en djupgående inblick i Sveriges och Europas forntid. Utforska hur vår historia tros ha utspelat sig och varför vissa aspekter har förblivit dolda eller förvanskade. Dessutom kommer du att lära dig hur du själv kan söka upp information om din hemtrakt.

Det är viktigt att betona att detta dokument inte påstår sig innehålla alla svar. Det är baserat på information från digitala arkiv, särskilt från Lantmäteriet och ISOF:s ortnamnsdatabas. Det finns möjlighet att det finns faktafel eller originaldokument och litteratur som ännu inte är digitaliserade. Vi uppmuntrar dig därför att dela dina tankar och forska tillsammans med oss. Din kunskap är viktig för oss. Om du har förslag på ändringar, tillägg eller saknade detaljer är din input värdefull. Det är även viktigt att notera att både dokumentet och forskningen fortfarande är under utveckling.

Genom att klicka på nedladdningslänken kommer du till innehållsförteckningen. Efter det kan du välja om du vill fortsätta och ladda ner dokumentet. Vi ber om en gåva på 150 kr exklusive moms för nedladdningen. Dessa medel kommer att gå till fortsatt forskning och utveckling av materialet. Om du har möjlighet att ge en större donation tas detta tacksamt emot.

Vill du följa vårt arbete ännu närmare? Om du är medlem i vår Patreon community får du exklusiv tillgång till veckovisa uppdateringar om vårt arbete. Därutöver erbjuder vi även en mängd extra material och filmer som inte finns tillgängliga på hemsidan. Genom att stödja oss på Patreon blir du en del av vårt dedikerade arbete och gemenskap och hjälper oss att fördjupa vår forskning och dela kunskap med en bredare publik.

Med vänliga hälsningar,
Agneta Nyholm och Sture Norberg
Sofiainstitutet

Vill du kontakta oss? Skicka ett mail till info@sofiainstitutet.se.”

Bidra till att Sofiainstitutet forskningen
Swich 123–0572479 – Plusgiro 41686–7- Märk inbetalning med ordet Gåva.
Patreon https://www.patreon.com/user/membership?u=94367267